Auto en motor kwijt door hennepkwekerij

vrijdag 27 februari 2015

Onstwedde - In een woning aan de Dorpsstraat in Onstwedde werd donderdag door de politie een hennepkwekerij aangetroffen. De plantage was op de bovenverdieping in verschillende grow-tenten ondergebracht. In totaal stonden 200 planten op kweek. Ook lag er voor 9,5 kilo aan gedroogde hennep in sealbags. De 28-jarige bewoner werd aangehouden en ingesloten.

De politie vond diverse aanwijzingen dat eerder al was geoogst. Vanwege deopbrengst van die oogsten, het zogeheten wederrechtelijk voordeel, werd bij dewoning een auto, een motorfiets, laptops, een horloge en ruim duizend euro inbeslag genomen. Door dit crimineel verkregen vermogen af te pakken, maakt deoverheid duidelijk dat misdaad niet loont. Steeds vaker wordt beslag gelegd opgeld, vastgoed en luxe goederen van criminelen. Op die manier wordt zekergesteld dat het crimineel vermogen ook daadwerkelijk kan worden gend na eenveroordeling door de rechtbank. Criminelen verliezen niet alleen het misdaadgeldof hun luxe goederen, maar daarmee ook hun status in het criminele milieu.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Stadskanaal | 112 alarmeringen Stadskanaal | Goedkoop Tanken in Stadskanaal | Supermarkten in Stadskanaal | Weerbericht Stadskanaal