Politie houdt man aan voor gijzeling

zaterdag 22 februari 2014

Stadskanaal - De politie hield vrijdagavond een 27-jarige man uit Stadskanaal aan op verdenking van wederrechtelijke vrijheidsberoving(gijzeling) in zijn woning aan de Grutto in Stadskanaal. De man wordt ervan verdacht dat hij in zijn woning een 59-jarige man uit Assen tegen zijn wil heeft opgehouden.

Melding

De politie reageerde naar aanleiding van een melding van deex-vriendin van de verdachte. De vrouw gaf aan dat haar ex-vriend een andere manin zijn woning gegijzeld zou houden. De 27-jarige zou daarbij gebruik maken vaneen vuurwapen. Hierop stelde de politie een onderzoek in.

Naar buiten

De woning van de verdachte werd hierop door agenten omsingeld enin de gaten gehouden. Ongeveer anderhalf uur later kwam de verdachte naarbuiten. Hij werd door politieagenten aangehouden en in een cel ingesloten. Hetslachtoffer werd ongedeerd in de woning aangetroffen. De politie heeft directeen verklaring van het slachtoffer opgenomen. De verdachte wordt vandaaggehoord.

Wapen

De forensische opsporing van de politie Noord Nederland doetnader onderzoek in de woning. In de woning trof de politie eenimmitatie-vuurwapen aan. Het wapen werd in beslag genomen. De politie zoekt deoorzaak van het geweldsincident in de relationele sfeer. Het kan zijn dat deverdachte nog meer personen gegijzeld heeft gehouden in zijn woning. Ook ditonderzoekt de politie.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Stadskanaal | 112 alarmeringen Stadskanaal | Goedkoop Tanken in Stadskanaal | Supermarkten in Stadskanaal | Weerbericht Stadskanaal